Comfortabel groepsvervoer

Door heel Nederland

Taxibalie is betrouwbaar

Vriendelijk kwaliteitsvervoer

Personenvervoer

Met professionele chauffeur

Klercq Chauffeursdiensten voor comfortabel vervoer op maat

Luchthavenvervoer en besteld vervoer voor zakelijke en particuliere klanten

Snel en veilig personenvervoer

Klercq Chauffeursdiensten vervoert zowel particuliere als zakelijke klanten. Dat doen wij onder de naam Taxibalie Nederland. Vliegensvlug naar een luchthaven en terug is ons motto. Maar wij verzorgen niet alleen uw vervoer naar luchthavens. Bent u op zoek naar veilig en zorgeloos vervoer naar een restaurant, spa, een hotel, uw woning of een andere bestemming? Ook dan kunt u ons inschakelen. Razendsnel, veilig en comfortabel brengen wij u naar de plaats van bestemming en halen u daar als u dat wilt ook weer op. Taxibalie Nederland heeft geen vaste standplaats, maar werkt op afspraak. Alle vormen van vervoer die wij verzorgen gaan op bestelling. U kunt ons bellen of via onze reserveringspagina een taxi of taxibus bij ons bestellen. 

Met oog voor maatschappij en milieu

Onze missie is het bijdragen aan een gezonde taxibranche en aan een schoner milieu. Dat doen wij onder andere door het aantal kilometers dat taxi’s leeg rondrijden zoveel mogelijk terug te dringen. Taxibalie Nederland werkt daarvoor actief samen met een groot aantal collega’s in de taxibranche. Het slim plannen van taxiritten en de inzet van taxi’s van taxibedrijven uit heel Nederland resulteert in daadwerkelijk minder voertuigbewegingen en meer efficiënt gevulde taxi's. Zo dragen wij actief bij aan een vermindering van de uitstoot van CO2. Tegelijkertijd draagt deze aanpak bij aan een gezonde bedrijfsvoering binnen de taxibranche en kunnen wij nog sneller het vervoer leveren waar onze klanten om vragen. 

Geschiedenis van Taxibalie Nederland

Taxibalie Nederland is ontstaan op Schiphol. Uit een vroegere samenwerking van de concessiehouders Taxi Centrale Amsterdam en Bergisch, Boekhoff, Frissen B.V. was de naam Taxibalie Schiphol B.V. ontstaan. Toen die B.V. werd opgeheven, kwam de naam Taxibalie vrij voor andere spelers in de branche. Peter Klercq, de eigenaar van Klercq Chauffeursdiensten heeft toen zijn kans gegrepen om een ambitie waar te maken. Hij had namelijk al lange tijd de droom om zijn eigen taxicentrale te starten. De vrijkomende naam Taxibalie kwam als een geschenk. De connectie van deze naam met Schiphol hielp flink om een eigen naam in het luchthavenvervoer en daarnaast het bestelde vervoer op te bouwen. Een taxicentrale waaraan een bestaand netwerk gekoppeld is, biedt immers veel mogelijkheden. Vandaag de dag is Klercq Chauffeursdiensten onder de naam Taxibalie Nederland dan ook gespecialiseerd in het bestelde vervoer en dan voornamelijk in luchthavenvervoer. 

Peter Klercq aan het woord

“Ik zit al sinds 2008 in de taxibranche, aanvankelijk in loondienst, maar nu alweer een flink aantal jaren met mijn eigen bedrijf dat nog steeds groeit. Ik ben daar erg trots op. Naast alle incidentele klanten hebben wij inmiddels ook zo’n 175 vaste klanten die met regelmaat hun vervoer bij ons bestellen. Ik wil me met Taxibalie Nederland onderscheiden in de branche. Dat doe ik door zekerheid en service te bieden. Dat zit natuurlijk in het nakomen van afspraken en in het rijden met comfortabele en goed onderhouden taxi’s en taxibusjes. Maar het zit vooral ook in een intensieve samenwerking met collega’s. Taxibalie Nederland is voor hen een back-up of verlengstuk. Bijvoorbeeld voor als ze geen taxibus hebben of als ze niet op een bepaalde luchthaven rijden. Die samenwerking leidt niet alleen tot een gestage groei van mijn bedrijf. Het zorgt ook voor een doelmatiger bedrijfsvoering.”